heart
heart

NAT - NEURO AURICULAR TECHNIQUE

NAT ökar välbefinnandet i nacke, axlar och rygg. I NAT stimulerar man ca 1000 nerver vid basen av hjärnan med en glasstav och med hjälp av eteriska oljor, för att få igång energierna i dina nervbanor. Jag arbetar med att få balans i det autonoma nervsystemet.

NAT fokuserar främst på skallbasen, de 7 översta nackkotor men även en bit ner på kotpelaren. Syftet är att kunna främja frigörelse med lätta cirkulära rörelser som får igång energierna i nervbanorna, återansluta alla synapser i hjärnan och övre ryggraden, särskilt i Locus Coeruleus och vagala ganglierna (nervknutar). Tekniken utförs längs nackbenets nedre kant (occipitale), med särkilt fokus på Medulla oblongata (förlängda märgen), området i fördjupningen i mitten av skallbasen och längs med varje kota i halsryggraden - de 7 kotor mellan skallen och axlarna som utgör nacken.

Här är det oljorna som gör jobbet genom hjälp av en glasstav dels på Locus Coeruleus (LC) och därefter längs en bit av ryggraden. Glasstaven stimulerar receptorerna och eteriska oljor har förmågan att stärka oss.

Locus Coeruleus är en ihopsamling av mer än 1000 nerver vid basen av hjärnan. Det är den centrala kopplingsstationen i kroppen. Varje nervimpuls som kontrollerar våra frivilliga muskler samt våra organ passerar genom denna huvudkotrollstation.

Passar bra för dig som har en utmattning, är i stressad situation och behöver avslappning. Kan upplevas positiv för den som har huvudvärk, migrän, stela och spända nackmuskler och axlar. Den kan även gynna andra problemområden som sömnlöshet och ångest. Man kan uppleva en avkopplande avslappning av denna behandling som stödjer nervsystemet.

Genom att arbeta med glasstaven på LC (Locus Coerules), öppnas dörren upp till hjärnan, det blir en inkörsport. Glasstaven stimulerar receptorerna. NAT stödjer nervsystemet.

Oljorna jag använder i NAT är så lugnande att många somnar under massagen.

NAT-behandlingen ökar välbefinnande och ger en lugnande effekt.

De eteriska oljorna har många välgörande och helande egenskaper. Genom att välja ut och kombinera olika egenskaper hos oljorna kan man uppnå riktade och specialiserande effekter som stimulerar kroppens egna helande förmåga.

Oljorna som används är:

Behandlingen avslutas med en kort massage på övre delen av ryggen, axlar, nacke och därefter en 5 min vila.

Jag använder mig av oljor från Young Living. Jag är Obereroende Distributör #19497894

Historik NAT utvecklades av Gary Young (grundare av Young Livings Eteriska oljor) på Nova Vita Kliniken i Ecuador 2007. Där man upptäckte att man kunde få det autoimmuna systemet i balans.